Go to content Go to search

Jaké jsou celkové náklady na laminátovou a vinylovou podlahu?

Při plánování renovace podlahy se vždy vyplatí zkontrolovat, kolik vás bude tento projekt skutečně stát – se zahrnutím všech položek. Ale to může být skutečně náročné: každý typ podlahy má vlastní cenovou kategorii a specifické aspekty, které je zapotřebí vzít v úvahu, aby bylo možné stanovit celkové náklady na podlahu. Zde je přehled všeho, co budete potřebovat k zahrnutí do vašeho rozpočtu pro podlahu.


Cena podlahy: dřevěná vs. laminátová vs. vinylová podlaha

Cena podlahy velmi závisí na použitém materiálu. Obecně platí, že dřevěná podlaha je dražší než laminátová. Špičkové dřevěné podlahy mohou snadno stát dvakrát více než laminátové či vinylové podlahy nejvyšší řady, v závislosti na kvalitě, rozměru a úrovni detailů. A dokonce levnější dřevěná podlaha vás bude stále stát o 10 % více než špičková laminátová podlaha – která je téměř k nerozeznání od skutečného dřeva.

Proto je opravdu hlavní otázkou rozpočtu preference ohledně vkusu a materiálu. Značka Quick-Step vám nabízí širokou škálu možností v každé kategorii podlah a je zaručena dokonalá kvalita!


Objevte kolekce podlah Quick-Step nejvyšší kvality


Tloušťka, drážky a kategorie odolnosti

Bez ohledu na typ podlahy, její tloušťka hraje vždy klíčovou roli při kalkulaci ceny. Podlahy s větší tloušťkou obecně poskytují lepší stabilitu, avšak stojí o něco více než tenčí ekvivalenty. Mějte na paměti, že širší prkna a drážky či hrany mohou mít také vliv na cenu za čtvereční metr.

Když je však řeč o laminátových a vinylových podlahách, je zde další důležitý aspekt pro stanovení ceny: tloušťka odolné horní vrstvy.

Cena za instalaci podlahy: svépomocí nebo s využitím profesionálů?

Našli jste ideální podlahu pro svůj projekt? Je na čase zamyslet se nad instalací podlahy! Hodláte instalovat podlahu sami nebo si nejmete profesionálního podlaháře? Dobrou zprávou je, že pokládka laminátových či vinylových podlah Quick-Step nevyžaduje žádnou výjimečnou zručnost. Dokáže je položit každý – za předpokladu, že si pečlivě přečte návod. Jedinečný a patentovaný zámkový systém Uniclic Multifit Quick-Step je navržen pro rychlou a snadnou instalaci.

Stále chcete mít klid v duši s profesionálním podlahářem? Bude to samozřejmě mít vliv na celkovou cenu podlahu. Ale toto řešení má také některé velké výhody. Profesionální podlahář výrazně urychlí proces, udělá všechna měření a připraví za vás základ, a přinese si vlastní vybavení (např. pilu). Kromě toho naši mistři podlaháři Quick-Step Master Installer vám vždy dají konkrétní rady šité na míru pro vaši domácnost.



Výběr správné podložky

Konkrétní situace si vyžadují různé typy podložek – což se projeví v různých cenách. Proto podložka do určité míry ovlivní celkovou cenu podlahy.


Nerovný podklad – např. stávající dlážděná podlaha bude vyžadovat vyrovnávací podložku. Místnost s velkým vytížením bude mnohem tišší s podložkou, která tlumí zvuk vznikající při chůzi. Chcete instalovat podlahové vytápění? Je ekologičtější použít podložku s minimálními tepelně izolačními vlastnostmi. A pro ty, kteří renovují byt: sousedi pod vámi skutečně ocení použití podložky která tlumí přenos hluku směrem dolů.


Objevte naši širokou nabídku podložek


Se správnými soklovými lištami a profily vytvoříte třešničku na dortu

Často přehlížený detail při instalaci laminátové či vinylové podlahy ve větších místnostech nebo podél dveří je nutnost použití dilatačních profilů. Ty umožňují podlaze přirozeně se roztahovat a smršťovat při změně teplot.

A nakonec, budete potřebovat soklové lišty pro stylové dokončení okrajů: natíratelné, v odpovídající barvě nebo v klasické bílé. Stejně jako u ostatních výrobků, i tyto se dodávají v různém provedení – což má také vliv na celkovou cenu podlahy.

Quick-Step nabízí vhodné soklové lišty a profily pro každou barvu podlahy v kolekci. Všechny typy soklových lišt a profilů jsou opatřeny vrstvou odolnou proti poškrábání.


Vyberte si vhodné profily a soklové lišty


Vybavení, které potřebujete zahrnout do výpočtu ceny podlahy

Máte pocit, že je toho na vás příliš? Žádný strach. Každá podlaha Quick-Step, bez ohledu na to, zda laminátová či vinylová, se snadno instaluje s minimálním vybavením. Potřebujete pouze:

  • naši užitečnou montážní sadu pro laminátové (není potřeba pro vinylové podlahy),
  • svinovací metr,
  • tužku,
  • nástroj na řezání: ruční pilu či přímočarou pilu pro laminátové podlahy a nůž s konkávním ostřím pro vinylové podlahy.

A to je vše! S těmito nástroji, vaší podložkou a samozřejmě laminátovou či vinylovou podlahou dle vašeho výběru, jste připraveni začít!

Nechte se inspirovat našimi kolekcemi podlah

Pomohl vám tento článek?
Jak můžeme tento článek vylepšit?

Děkujeme za váš názor!

Jejda. Něco se pokazilo.

Došlo k neznámé chybě. Zkuste to znovu. Pokud problém přetrvává, obraťte se na nás.