Go to content Go to search
Quality laminate flooring in the dining room

Ryzí uvolněnost s minimalistickým trendem

Čistá relaxace:

Méně je více

Méně znamená více. To rčení zná každý, ovšem někdy může znít vágně. Podívejte se ale na nejnovější trend v interiérovém designu a okamžitě jej pochopíte. Minimalizmus využívá kontrast mezi tvary, barvami, světlem a teplem – což je dokonalá kombinace pro každého, kdo chce přijít domů s pocitem uvolněnosti.

Minimalistický trend

Tento styl, s původem v Japonsku, dává důraz na podstatu. Zbavuje se nepotřebného, odstraňuje chaos a nabízí prostor pro klid. Dobrá inspirace, která vybízí k experimentům – přidáním vlastního prvku můžete jednoduše vytvořit svůj vlastní minimalistický styl!

 

Slaďte barvy

Když se zamyslíte nad minimalizmem, okamžitě vás napadnou bílé, šedé, antracitové a černé odstíny, které na první pohled nevyzařují příliš emocí. Nic vám ale nebrání v tom, přidat malý barevný detail – ať už půjde o kontrastní jasnou barvu nebo měkčí pastelovou barvu. Volba je na vás a možné je cokoli! Snažte se to ale nepřehánět, zvolte jeden odstín a jen pár předmětů. Okrasný polštář, koberec, obraz nebo váza jsou ideální řešení a pomohou barevnému prvku v místnosti vyniknout.
 

Hra se světlem

Minimalistický interiér pomáhá navodit pocit klidu a čerpat energii. Světlejší barvy zdí odrážejí světlo zvenčí a přinášejí dovnitř přirozené světlo. Neblokujte proto okna a umožněte slunci proniknout dovnitř!
 
Quick-Step Minimalist trend
#Loading#
Quick-Step Minimalist trend
#Loading#

Směs tvarů

Dalším způsobem, kterým si můžete pohrát s minimalistickým trendem, je volba vybavení interiéru. Díky elegantnímu a uspořádanému stylu si můžete pohrát s abstraktními tvary. Stojací lampa s uhlazeným designem ve spojení s čtvercovým konferenčním stolkem – i to je možnost!

 

Váš nábytek, kde jej chcete

Díky tomu, že minimalistický trend poskytuje více prostoru, můžete si nábytek uspořádat různými způsoby. Pokud jste ten typ člověka, který občas rád zkouší nové věci, toto se vám určitě bude líbit! Přesunutím jediného kusu nábytku můžete změnit vzhled celé místnosti.

Podlaha, která vás zahřeje

Je to všechno pro vás trochu chladné? Můžete to napravit zvolením správné podlahy. Zvolte barvu, která vyzařuje teplo a dodává tvrdosti minimalistického designu pohodlí – příchod domů bude o to příjemnější.

 

Objevte naše vinylové podlahy

Související Články