Go to content Go to search
Vinylová podlaha Quick-step v kuchyni

Laminát vs. vinyl

Podrobné srovnání

Jsme tu, abychom vám pomohli srovnat výhody vinylové podlahy a laminátové podlahy

Máte problém s výběrem mezi pevnou a přirozeně vypadající laminátovou podlahou nebo teplou a voděodolnou vinylovou podlahou? Pomůžeme vám tento oříšek rozlousknout podrobným srovnáním těchto podlah.

Vlastnosti

Laminátové podlahy

Vinylové podlahy

Složení

HDF s potištěnou designovou vrstvou

Syntetické PVC

Vzhled

Designy a struktury věrné přírodě

Přirozený vzhled

Odhlučnění

Se správnou podložkou

Měkké a tiché díky více vrstvám tlumícím zvuk

Podlahové vytápění

Vhodné, poměrně účinně vede teplo

Vhodné, velmi účinně vede teplo

Voděodolné

Voděodolný povrch, lze použít v
kuchyních a koupelnách

Voděodolný povrch, lze použít v
kuchyních a koupelnách

Odolnost proti poškrábání

Výjimečně odolné proti poškrábání a skvrnám

Dobrá odolnost proti poškrábání a skvrnám

Instalace

Snadná a rychlá instalace

Snadná a rychlá instalace

Údržba

Snadné standardní čištění

Snadné standardní čištění

Rozpočet a záruka

Výhodná cena, záruka až 25 let

Výhodná cena, záruka až 25 let



Vyzkoušejte si nástroj FloorExplorer

Podlahy, které vydrží: laminátové a vinylové podlahy


Extrémně odolné v různých směrech

Hledáte odolnou podlahu, která vám vydrží celý život? Laminátové a vinylové podlahy jsou svou strukturou odlišné, ale obě se vyznačují extrémní trvanlivostí.

Laminátová podlaha je tvořena několika vrstvami a HDF jádrem, které je vyrobeno z vláken z obnoveného dřeva lisovaných za vysokého tlaku. Vinylová podlaha je také vícevrstvá, ale obsahuje komponenty z PVC a skelných vláken. Jsou 100% bez škodlivých ftalátů.


Vytříbenost v každém detailu

Pokud chcete podlahu, která kombinuje přirozený vzhled a snadnou údržbu, nemůžete udělat chybu s laminátovou nebo vinylovou podlahou. Laminátové i vinylové podlahy nabízejí opravdu realistickou kresbu dekoru.

Například kolekce Capture: jemné povrchové textury s jemnou kresbou působí dojmem přírodního dřeva nebo kamene. Stěží je od sebe rozeznáte!

Odolné laminátové podlahy Quick-step podrobně
#Loading#

Nenucená krása, každý den


Teplá a tichá

A nejde jen o vzhled. Pokud rádi chodíte po domě bosí, vinylové i laminátové podlahy vám zajistí teplo a pohodlí. Lze je použít i s podlahovým vytápěním – k tomu jsou však vinylové podlahy o něco účinnější než laminátové.

Laminátové a vinylové podlahy jsou také tiché: žádné ozvěny kroků, když běháte po bytě a hledáte klíče, abyste mohli odejít. Pokud bydlíte v bytě, vaše volba se bude líbit i vašim sousedům!


Dobře odolávají vodě

Možná se obáváte použít vinylovou nebo laminátovou podlahu v místech, která bývají mokrá, jako je koupelna nebo kuchyně? Nemusíte mít obavy: vinylové podlahy jsou 100% voděodolné – ideální i do té nejzacákanější koupelny – a naše laminátové podlahy se dodávají v několika voděodolných řadách, které si poradí i s kuchyňskými nehodami.


Nebojte se škrábanců!

Všechny naše vinylové a laminátové podlahy jsou dobře chráněny před poškrábáním a skvrnami díky chytrým technologiím, jako je patentovaná horní vrstva Scratch Guard. Hravá štěňata, děti provádějící vědecké pokusy nebo nepovedené recepty – to vše vaše podlaha zvládne. I když rozdíl je jen minimální, pokud jde o škrábance a oděrky, mají naše laminátové podlahy nad vinylovými podlahami mírně navrch.

Vinylová podlaha Quick-step v koupelně
#Loading#

Instalace:
stačí zacvaknout


Oba typy podlah se velmi snadno instalují díky našemu inovativnímu zámkovému systému Uniclic (Multifit). Ve skutečnosti se laminátové podlahy i vinylové podlahy Quick-Step instalují tak snadno, že to zvládnete sami! Pokud dáváte přednost pomoci profesionála, rádi vám pomůžeme najít nejbližšího certifikovaného odborníka Quick-Step.

Vinylové podlahy jsou vhodné zejména pro renovace, protože jsou velmi tenké a lze je pokládat na stávající podlahu. Pokud použijete podlahu Alpha Vinyl, může být podklad dokonce nerovný! Ušetříte si tak starosti – a také čas, náklady a nepořádek – s odstraňováním původní podlahy.

Údržba vinylu a laminátu:
čistý úklid


Laminátové i vinylové podlahy se snadno čistí – stačí je pravidelně vysát a vytřít vlhkým hadrem s čisticími přípravky z čisticí soupravy Quick-Step.

Snadno čistitelná laminátová podlaha

Podlaha pro život
a pro váš rozpočet

A teď k ceně – laminátové i vinylové podlahy jsou cenově dostupné. V nejnižším cenovém rozsahu nabízí větší výběr laminát. Na laminátové i vinylové podlahy Quick-Step se navíc vztahuje 25letá záruka, takže se nemusíte obávat!

Laminátová podlaha Quick-step v domácí kanceláři
#Loading#
Vinylová podlaha Quick-step v domácí kanceláři
#Loading#

Laminátová nebo vinylová podlaha
pomozte mi vybrat

Stále si nejste jisti, který typ podlahy je pro váš projekt nejvhodnější? Vyzkoušejte náš online nástroj FloorExplorer. Stačí odpovědět na 4 jednoduché otázky a náš nástroj vás dovede ke správnému typu podlahy a vybere ideální podlahu z našeho sortimentu.


Vyzkoušejte si nástroj FloorExplorer

Související Články

Experimentujte v interiéru s barvami

Výrazné barvy jsou dnes jedním z nejoblíbenějších interiérových trendů. Trávení času doma nás inspiruje k tomu, abychom interiéru osvěžili pořádnou dávkou barev. Jak ovšem začít a – což je nejdůležitější – jak daleko chcete zajít? Přečtěte si naše tipy, jak můžete osvěžit interiér více barvami.

#laminátové podlahy #podlahy livyn #inspiration